Andre musikkfestivaler i Norge

Norge har et stort utvalg av musikkfestivaler. Festivalene arrangeres over hele landet, og at de dekker svært mange ulike sjangere. Noen festivaler byr på folkemusikk, klassisk musikk, gammeldans eller jazz, mens andre festivaler byr på populærmusikk, rock eller samtidsmusikk.

958672-band

Barentsjazz (Tromsø Internasjonale Jazzfestival) er en av de største jazzfestivalene i Nord-Norge. Festivalen omfatter rundt 20 konserter og har vært arrangert hvert år siden 2006. Andre kjente jazzfestivaler er Moldejazz, Vossajazz, Kongsberg Jazzfestival, Varangerfestivalen og MaiJazz i Stavanger. Nattjazz i Bergen byr også på mange konserter. Sildajazz arrangeres i Haugesund.

Bergenfest arrangeres i Bergen i april, og byr på rundt 90 konserter med diverse populærmusikk. By:Larm i Trondheim arrangeres i februar, og til sammen spilles rundt 220 konserter. Ekko er en populærmusikkfestival som arrangeres i Bergen. Insomnia Festival er en musikkfestival i Tromsø. Månefestivalen arrangeres i Fredrikstad. Hovefestivalen og Øyafestivalen er blant de største festivalene i Norge. Begge byr på populærmusikk. Slottsfjellfestivalen i Tønsberg og Træna Festivalen er andre store festivaler der det spilles populærmusikk. Midnattsrocken i Finnmark er også populær blant publikum.

769257-clarinetInferno Metall Festival byr på populærmusikk av den litt hardere typen. Festivalen arrangeres i Oslo. Dersom man liker samtidsmusikk, er Borealisfestivalen i Hordaland et fint sted å dra. De mest kjente countryfestivalene er Countryfestivalen i Seljord og Countryfestivalen Skjåk.

Den norske Folkemusikkveka i Ål byr på mange konserter med folkemusikk. Førde Internasjonale Folkemusikkfestival er en annen festival som tilbyr musikk i samme sjanger. Hvis man liker folkemusikk, bør man også besøke Hilmar Alexandersen Folkemusikkfestival i Steinkjer. Egersund Visefestival byr på populærmusikk innen visesjangeren. Festivalen arrangeres i juli, og tilbyr rundt 75 konserter. Det arrangeres også mange festspill og kammermusikkfestivaler, i tillegg til kirkemusikkfestivaler.